Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.

Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal vele pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek.

 

In deze extra dikke herfst-editie (228 pagina’s / 29 onderwerpen) onder meer:

 

Hollands weer in schilderkunst en poëzie
Vroeger waren er winters met Elfstedentochten die volop inspiratie boden aan dichters en schilders. Nog steeds is het weer een geliefd onderwerp, ondanks het veranderde klimaat.

 

Symboliek op slibaardewerk
Het Noord-Hollandse slibaardewerk werd vaak voorzien van decoraties die varieerden van abstracte vormen tot o.a. mensen en dieren. Een duik in de wereld van deze symboliek.

 

Goed verzameld: Alles walvis
In deze serie volgen we verzamelaars. Wat zijn hun meest dierbare objecten en wat bezielt hen nu eigenlijk? Adrie en Ineke Vonk verzamelen alles over het grootste zeezoogdier.

 

Friese kunst met een poëtisch karakter
In 2004 opende Museum Belvédère in Heerenveen-Oranjewoud. De poëtische schilderijen die sindsdien zijn verworven, zijn te zien in de tentoonstelling Van Thom tot nu.

 

Voorwerp: waterfluitje
De figuur op dit voorwerp stelt vermoedelijk een wildeman voor.

Dit woeste schepsel won aan het begin van de 15de eeuw aan populariteit, ook koning Karel VI waardeerde zijn beeltenis.

 

Culturen van Cyprus
Op Cyprus vindt al ruim 12.000 jaar een uitwisseling plaats van goederen en ideeën. Deze versmelting van culturen wordt onderstreept door Cypriotische antiquiteiten.

 

PAN Amsterdam
Ze zijn weer acht dagen lang verzameld onder één dak: de beste antiquairs en galeriehouders. Een voorproefje van de topstukken van de beurs voor kunst, antiek en design.

 

Plus: een uitgebreide Kunst- en veilingrubriek, Boeken, Galeries, Agenda’s, Beurzen, Voorwerpen uit de Collectie Six, Vondsten van Lezers, bijzondere bodemvondsten, het laatste nieuws, et cetera.

 

Koop Vind 35 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!