Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.

Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal vele pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek.

In deze dikke zomer-editie (196 pagina’s) onder meer:


Heksenjacht 
Vierhonderd jaar geleden vormde de regio Peelland het decor voor een meedogenloze mensenjacht. De grootste vervolgingsgolf die in de Lage Landen heeft plaatsgevonden.

 

Vogelen en vossen vangen 
De vogel stond in de 17de eeuw symbool voor het mannelijk geslacht, net als de vos. Over voorstellingen die blijk geven van deze dubbelzinnigheid.


Zilver ‘poppegoet’ 

Bewaard gebleven poppenhuizen en hun interieur vertellen hoe onze voorouders in vorige eeuwen woonden; hoe een huis werd ingericht, maar vaak ook hoe men zich vermaakte.

Christenslaven 
Wie uit de Republiek meevoer naar de Middellandse Zee liep het risico als slaaf verhandeld te worden. Als dat gebeurde, stond een zwaar leven te wachten.

 

Surinaamse bierfles 
Een bekende antieke bierfles, die alleen in Suriname wordt gevonden, de ‘djogo’, vindt zijn oorsprong in het Amsterdam van de 17de eeuw. Een geschiedenis.

Maison Belle Epoque 
Een bijzonder beeld leidt naar een van de beroemdste champagnehuizen. Het verhaal van zowel huisstijl als huisinrichting van Perrier-Jouët wordt hiermee ontsluierd.

De pracht van papier 
Papier is een materiaal dat kunstenaars en ontwerpers al eeuwenlang inspireert. CODA Museum staat nu in het teken van wat er gemaakt is in de wereld van de papierkunst.

Museum met een toekomst 
Het S.M.A.K. in Gent bestaat twintig jaar. Het museum blikt terug, bevraagt het heden en kijkt uit naar een toekomst met een nieuw museum én de mogelijkheden van kunst.

 

Een omlijste werkelijkheid 
Voor kunstenaar herman de vries [sic] is de natuur zijn materiaal. Deze aanpak sluit aan bij de huidige maatschappij waarin een groeiend ecologisch bewustzijn merkbaar is.

Plus: een uitgebreide Kunst- en veilingrubriek, Boeken, Galeries, Agenda’s, Beurzen, Voorwerpen uit de Collectie Six, Vondsten van Lezers, het laatste nieuws, etc..

 

Koop Vind 34 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!