Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.

Vind is hét magazine over geschiedenis, archeologie, kunst en antiek. Met elk kwartaal vele pagina’s vol diepgravende artikelen, fraai geïllustreerde verhalen, interessante interviews. Boeken, nieuws, agenda, veilingrubriek.

In deze extra dikke winteruitgave onder meer:

 

Bijzondere bodemvondsten

Drie bijzondere vondsten uit Nederlandse bodem: een Boheems glas met fraaie decoratie, een 16de-eeuwse spaarpot en een ‘afwijkende’ Weser baardman.

 

Hoog tijd voor handschoenen

Handschoenen waren een vast onderdeel van laatmiddeleeuwse en vroegmoderne garderobes. Wat onthult archeologisch onderzoek hierover?

 

Gods ‘boek’ in beeld

De snuffelaar werd hij genoemd. Schilder Otto Marseus van Schrieck was gefascineerd door dieren als slangen en padden. En dat was exceptioneel in de 17de eeuw…

 

De schilder en zijn dubbelleven

Emanuel de Witte had een groot talent voor schilderen en een nog groter talent voor problemen. Een kleine biografie van een eigenzinnige kunstenaar.

 

De ontdekking van Oceanië

Oceanië werd hier bekend dankzij expedities in de 18de eeuw. Het continent werd echter al vele eeuwen eerder ontdekt. En hoe.

 

Eetbaar verleden: Toetjes en taart

Zoetigheid nemen na het eten is een traditie die ver teruggaat. Een kleine geschiedenis van toetjes en taart. Mét recept uit het eerste gedrukte Nederlandse kookboek (circa 1510).

 

Plus: De mooiste tentoonstellingen in Nederland en België, de Museumtip én een vooruitblik op de interessantste beurzen die deze maanden georganiseerd worden.

Koop Vind 28 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!