Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
In deze najaarsuitgave onder meer:

 

De Japanse droom van Siebold

Wetenschapper, verzamelaar, vermeend spion. Het leven van Philipp Franz von Siebold was op z’n zachtst gezegd bijzonder. Dit is zijn historie.

 

Teljoren in beeld

In de late middeleeuwen at men van teljoren. Wat waren dit voor ‘borden’? En vanwaar de symbolische beschildering op sommige exemplaren?

 

PAN Amsterdam

Dit najaar vindt PAN 2015 plaats. Voorproeven? Dat kan. Ontdek de topstukken, de antiquairs, goed nieuws en natuurlijk: alle praktische informatie.

 

Uit de Collectie Six: Drinkuit

Gefascineerd door oude drinkgebruiken, kocht Jan Six VI (1824-1899) ooit een drinkuit. En wat voor één. Kitty Laméris zag het glas nu voor het eerst: ‘Mijn hart sloeg een slag over’.

 

Metalen vuisten als straf

Naar aanleiding van Vinds publicatie over gerechtshanden meldden verschillende lezers de door hen verworven vuisten. Deze drie exemplaren bleken wel heel bijzonder...

 

De kan van Peter de Grote

Dat tsaar Peter de Grote (1672-1725) veel reisde, is bekend. Maar hoe belandde deze Chinees porseleinen siroopkan met daarop het wapen van de Rus in Nederland?

 

Design

Het antiek van de toekomst, werd het ooit genoemd. Gezien het aanbod op beurzen en veilingen is die tijd voorbij. Over het verzamelen van design.

 

Plus het laatste nieuws, alles over dé recente en komende veilingen, een extra uitgebreide Agenda (inclusief Beurzen). En: Vind verloot PAN-catalogi.

 

Koop Vind 19 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisbezorgd? Neem nu een voordelig abonnement!