Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
In deze winteruitgave onder meer:

Véél nieuws, een uitgebreide Agenda (met Beursberichten), bijzondere vondsten van lezers én een nieuwe weggeefactie: Vind verloot het nieuwe boek over 175 jaar Artis Bibliotheek.

En:

Iconen

Een huwelijk met een Byzantijnse prinses, vermaarde tsarenwerkplaatsen, een religieverbod. Het zijn slechts enkele parten van het roerige verleden van Russische iconen. Een portret.

De sigarenspionnen

Tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft de Britse contraspionagedienst MI5 aan werk geen gebrek. Vooral als twee Nederlandse ‘handelaren’ opeens verdachte bestellingen doen.

Jugendstil aardewerk

De opkomst van fabrieken rond 1900 had zo haar schaduwkanten, doch niet voor veel Nederlandse makers van sierkeramiek. Over de bloei van hun jugendstil.

Pronkschotel

Het Duitse Werra-aardewerk was tussen circa 1590 en 1625 populair in Nederland. Een gevonden grote pronkschotel met spiegelschip blijkt vervaardigd in Enkhuizen. Het verhaal.

Aen taeffelle

Toen de eerste stadsbewoners ‘adellijke’ normen gingen overnemen, had dat revolutionaire gevolgen. Zeker voor de eetgewoonten. Een verkenning van laatmiddeleeuws tafelen.

Uit de Collectie Six

Een bord uit de familiecollectie toont Maria, twee heiligen en tien puttohoofdjes. Prachtig, maar wat is nu het verband met een historische zeeslag uit 1571?

Het beleg van Oostende

Eind 16de eeuw wist Filips II veel steden in Vlaanderen en Brabant te heroveren. Op een na. Oostende. Men besloot tot een beleg. En dat had vergaande consequenties.

BRAFA

Brussels Art Fair (oftewel BRAFA) is een van de oudste kunst- en antiekbeurzen ter wereld. Over het ontstaan, de vernieuwing en komende editie van dit grootse evenement.

Koop Vind 12 in de boekhandel of bestel hier.

Elk kwartaal Vind thuisgestuurd? Neem nu een voordelig abonnement!