Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zaterdag 30 november op het strand van Scheveningen aanwezig bij de nagespeelde landing van Willem I, dan exact 200 jaar geleden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Prins Willem Frederik zette destijds na een verblijf van achttien jaar in het buitenland weer voet op Nederlandse bodem. De nederlaag van Napoleon bij Leipzig eerder in 1813 had daarvoor de weg vrijgemaakt. Een boerenwagen bracht hem van het Engelse fregat The Warrior naar het strand. Bijna een half jaar later, op 30 maart 1814, werd hij in de Nieuwe Kerk in Amsterdam ingehuldigd als koning Willem I.

Het schouwspel op het strand vormt de start van de viering van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden op 30 november. 's Middags is er in de Ridderzaal in Den Haag een officiële bijeenkomst waarbij ook prinses Beatrix aanwezig zal zijn. De start van de viering wordt 's avonds afgesloten met het jaarlijks Koninkrijksconcert in het Circustheater in aanwezigheid van de koninklijke familie.

info@vindmagazine.nl
+31 (0)229 82 02 14

Administratie: te bereiken
op maandag, woensdag
en donderdag.

I.v.m. de kerstvakantie
zijn wij gesloten tot maandag
8 januari. Voor dringende
zaken/vragen of bestellingen
kunt u malen naar
administratie@vindmagazine.nl

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn