Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.

Van woensdag 26 tot en met zondag 30 september wordt voor de derde maal de Oude Kunst- en Antiekbeurs georganiseerd in Museum Het Prinsenhof in Delft. Omdat het dit jaar tien jaar geleden is dat schrijver/dichter en televisiemaker Boudewijn Büch overleed, heeft het Letterkundig Museum op de antiekbeurs een expositie over Büch ingericht. Woensdag 26 september zal de antiekbeurs & expositie Boudewijn Büch worden geopend door Büchs biografe Eva Rovers, van wie vorig jaar de biografie over Helene Kröller-Müller verscheen.

Jongste deelnemer

Op de Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft staan naast bekende, ook minder bekende kunsthandelaren. Delft wil jong talent een kans te geven. Beursvoorzitter Patrick M.A. Buch: ‘We proberen jonge deelnemers te verleiden op Delft te gaan staan. Vaak brengen ze een verrassende collectie mee. Ze vertegenwoordigen een generatie die weinig op antiekbeurzen komt en op die manier proberen we jongeren te interesseren voor oude kunst en antiek. Kunst boeit en hoeft niet duur te zijn, is misschien wel onze belangrijkste boodschap.’

Expositie Boudewijn Büch.

Op de expositie over Boudewijn Büch zijn heel persoonlijke bezittingen van hem te zien die niet eerder werden getoond, zoals zijn typemachine, toilettas, reisgidsen, een verjaardagskalender, zijn koffer en de reistassen die hij bij zich had op reis naar onbekende eilanden. Beursvoorzitter en tevens broer van de schrijver, Patrick M.A. Buch: ‘Dat we de tentoonstelling over Boudewijn op de antiekbeurs inrichten is geen toeval. Hij overleed tien jaar geleden, maar nog belangrijker is: hij was een gedreven verzamelaar en altijd op zoek naar onbekende dingen.