Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
Met onder meer: Een speciale PAN-bijlage met dé Topstukken van deelnemers, het eerste deel van Uit de Collectie Six, waarin de misschien wel fraaiste stukken uit de vermaarde familiecollectie gepresenteerd worden (die niet in het museum te zien zijn). En:

 

Rafaël ontrafeld
Renaissancekunstenaar Rafaël (1483-1520) is beroemd om zijn fresco’s. Tijdens de voorbereiding van zijn eerste (!) tentoonstelling in Nederland werd een ontdekking gedaan.

Drie bijzondere voorwerpen
Wat is het verhaal achter een 16de-eeuwse messchede, een staand horloge van Fromanteel & Clarke en een niet-draagbare(!) geuzenpenning.

Ontsnapt aan de Beeldenstorm
Veel middeleeuwse religieuze kunst ging tijdens de Beeldenstorm verloren. Museum Catharijneconvent onthult wat wel bewaard bleef: ambachtswerk én pronkstukken.

Hiërogliefen in Hollywood
Tussen het ‘echte’ oude Egypte en dat in de bioscoop zit een wereld van verschil. Hans van den Berg -egyptoloog én filmliefhebber- stelde een tentoonstelling samen.

Dodenmaskers
Met dodenmaskers kon men de beeltenis van overledenen bewaren. Hoe ging men te werk? En hoe authentiek zijn de beroemde exemplaren?

South Sea Company
Crisis? In 1720 richtte speculatiedrift bijna de hele Britse natie te gronde. Het verhaal van de South Sea Company en hoe de Hollanders daar de spot mee dreven.

Dorestad
Het ging er niet bepaald zachtzinnig en ‘archeologisch verantwoord’ aan toe, tijdens de opgravingen rond Wijk bij Duurstede. Toch werd een historische schat blootgelegd: Dorestad.

Eeuwenoude akten onder de hamer
Munten- en PostzegelOrganisatie MPO veilt ook ándere objecten. Zoals een compleet kasteelarchief historische akten, van onder meer Willem van Oranje en Karel V.

Koop Vind 7 in de boekhandel of bestel hier.
Elk kwartaal Vind thuisgestuurd? Neem nu een voordelig abonnement!