Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.

Het Teylers Museum in Haarlem heeft in zijn collectie drie tekeningen van Rafaël ontdekt. Ze werden eerst aan leerlingen van hem toegeschreven, maar blijken na uitgebreid onderzoek toch van Rafaël zelf te zijn.

Het Teylers baseert zich op onderzoek van zijn eigen conservator Michiel Plomp en de Oostenrijkse Rafaël-kenner Achim Gnann, die is verbonden aan museum en prentenkabinet Albertina in Wenen. Volgens Plomp hebben de tekeningen 'Portret van een jonge man', 'Vliegende putto' en 'Jozua spreekt tot de Israëlische stamhoofden in Sichem' kenmerken die typisch zijn voor Rafaël, zoals de verkorte weergave van de ledematen.

Het Teylers Museum had al negen aan Rafaël toegeschreven tekeningen in zijn bezit. Ze maakten, net als de drie nu ontdekte Rafaëls, deel uit van een collectie die in de achttiende eeuw werd aangekocht. Rafaël (1483-1520) is een van de belangrijkste kunstenaars uit de Italiaanse Renaissance. De drie ontdekkingen zijn in het najaar te zien. Het Teylers Museum organiseert dan een overzicht van het werk van Rafaël.