Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
Tijdens de Stripdagen Haarlem en nog een paar weken daarna, toont Kunstcentrum Haarlem schilderijen van Luc Verschuuren.


Op het eerste gezicht lijkt het werk van Luc Verschuuren een simpele navolging van PopArt uit de jaren 60. Vergelijkingen met Andy Warhol en Roy Liechtenstein zijn gemakkelijk te leggen. Evenals zijn illustere voorgangers maakt Verschuuren gebruik van kant en klare beelden – in zijn geval een stripverhaal - vanwege de grote duidelijke zeggingskracht die dit hem biedt. Anders dan de PopArt van toen en misschien juist omdat het zo duidelijk wijst naar de 60er jaren, is het werk van Verschuuren niet gespeend van een eigen vorm van ironie.

Verschuuren zet niet de consumptiemaatschappij te kijk zoals zijn beroemde voorgangers, noch is zijn kunst politiek-sociaal geëngageerd. Verschuuren wil “gewoon mooie plaatjes maken”. Zijn kunst balanceert op het randje tussen werkelijkheid en comic. Fascinerende beelden, die toch ook een zekere bevreemding opwekken.

Luc Verschuuren woont en werkt in het Brabantse Oisterwijk. Hij volgde zijn opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.


De tentoonstelling van Luc Verschuuren is te zien tijdens de Stripdagen Haarlem op 2 en 3 juni en nog een paar weken daarna, bij Kunstcentrum Haarlem,

www.kunstcentrum-haarlem.nl