Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
De tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’ met meesterwerken uit de vroege Zuid-Nederlandse en Bourgondische schilderkunst rond 1400, gaat definitief door.

Museum Boijmans Van Beuningen heeft de benodigde 1,3 miljoen nog niet binnen, maar durft met de nu toegezegde ruim vijf ton de sprong te wagen om deze uitzonderlijke tentoonstelling eind dit jaar te programmeren. Vanwege de bemoedigende fondsenwervingsresultaten, de grote belangstelling en de kwaliteit van de tentoonstelling is het risico voor het museum aanvaardbaar om in het najaar van 2012 de 1,3 miljoen kostende tentoonstelling te organiseren.

De tentoonstelling bestaat uit tientallen kunstwerken die de inspiratiebron vormden voor Jan van Eyck en zijn generatiegenoten. De kern van de tentoonstelling wordt gevormd door maar liefst zeven schilderijen van de meester zelf. De getoonde stukken zijn schilderijen in reisformaat op paneel, soms gehuld in edelmetaal, die bestemd waren voor de privédevotie. Ook zijn tekeningen te zien van Jan van Eyck. De diversiteit aan inspiratiebronnen brengt ook bijzondere incunabelen, miniaturen, beelden, wandtapijten en zilverwerken naar Rotterdam.

 

info@vindmagazine.nl
+31 (0)229 82 02 14

Administratie: te bereiken
op maandag, woensdag
en donderdag.

I.v.m. de kerstvakantie
zijn wij gesloten tot maandag
8 januari. Voor dringende
zaken/vragen of bestellingen
kunt u malen naar
administratie@vindmagazine.nl

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn