Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
In deze zomeruitgave onder meer: Véél nieuws, opmerkelijke vondsten van lezers én fraaie winacties: maak nu kans op gratis boeken en museum-entreekaarten.
Wereldberoemd zijn de foto's die de Russisch-Amerikaanse Roman Vishniac (1897-1990) maakte van het joodse leven in Oost-Europa vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Steven Spielberg gebruikte de iconische beelden voor zijn film Schindler's List.
Het Lalique Museum te Doesburg heeft een subsidie verworven voor een deel van de restauratie van de uit 1286 stammende Commanderij van Doesburg. De subsidie is toegekend vanuit de provincie Gelderland en de gemeente Doesburg.
Uitgeverij PolderVondsten presenteert: Goed gevonden - Een historie van archeologen en ‘amateurs’, Het portret van Martien Weel (1935-2011). Lees het boek en bezoek de tentoonstelling.
Bij Botterweg Auctions Amsterdam kan vanaf maandag 7 april geboden worden op 20ste-eeuwse Toegepaste Kunst & Design, 20ste-eeuwse Sieraden
en foto's & fotoboeken.
Frans Leidelmeijer, de bekende taxateur van onder meer het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch, komt op zondag 23 maart naar het Drents Museum in Assen.
Op maandag 10 maart openen elf musea verspreid door heel Nederland hun deuren om hun burgemeester voor één dag museumdirecteur te laten zijn. De musea bieden een exclusief programma aan waarin de burgemeester een hoofdrol speelt.
In het Maastrichtse Bonnefantenmuseum wordt onder de titel ‘Weltsichten’ tot en met 1 juni getoond hoe de landschapskunst zich vanaf de 15de eeuw heeft ontwikkeld.