Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
‘Sits, Grein en Bombazijn. Vergeten stoffen', is de tentoonstelling die momenteel in het Zeeuws Museum te zien is. Hierin worden stoffen uit de eigen collectie van 1800 tot nu gepresenteerd.
Het Groninger Museum presenteert 'Plattegrond van de kunst en omstreken, de Ploeg en het naoorlogse modernisme'. De Ploeg vormt een van de hoogtepunten uit het bezit van het museum.
De kunstcollectie van Dirk Scheringa wordt in delen verkocht. Dit meldt het NRC. In anderhalf jaar tijd is er geen koper gevonden en dus valt de collectie uiteen. Curatoren onderzoeken nu of de kunstwerken kunnen worden geveild of verkocht.
Het Amsterdamse veilinghuis Adams veilt binnenkort een grote collectie werken rond de Vlaamse schrijver en schilder Hugo Claus. Het gaat om de verzameling van Gert Jan Hemmink, die bevriend was met Hugo Claus en veel werk uit zijn privé-bibliotheek bemachtigde.
Het Louis Couperus museum presenteert 'Inspiratie uit Nederlands-Indië: Louis Couperus, Isaac Israels, en H.P. Berlage'. Deze tentoonstelling laat schilderijen, schetsen, tekeningen en beschrijvingen zien van de drie kunstenaars.
Het Van Gogh Museum heeft twee pointillistische werken verworven van Camille Pissarro, die van groot belang is geweest voor de modernisering van Van Goghs kleurgebruik en zijn experimenteerdrift met de pointillistische schildertechniek in Parijs.
Grebbelinie wordt rijksmonument   De Grebbelinie, de belangrijkste verdedigingslinie van Nederland, wordt op 18 april door staatssecretaris Halbe Zijlstra aangewezen tot rijksmonument.
Op zaterdag 26 maart kan nieuwsgierig Nederland zijn hart ophalen door een bezoek aan De Inktpot in Utrecht te brengen. Met deze openstelling start de Nationale Monumenten Estafette. Het imposante gebouw is het hoofdkantoor van ProRail, en opent bij hoge uitzondering z....