Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.
In de vroege Gouden Eeuw was Claes Jacobsz van der Heck de meest succesvolle schilder in Alkmaar. Het Alkmaars museum verzorgt elke zondag om 12.00 uur een gratis instaprondeiding, waarbij u kennis maakt met deze eigenzinnige kunstenaar en slimme ondernemer.
Het Rijksmuseum doet een poging twee wereldberoemde schilderijen van Rembrandt aan te kopen. De doeken kwamen in 2014 plotseling op de markt en museumdirecteur Wim Pijbes hoopt de benodigde 160 miljoen euro bij elkaar te kunnen krijgen.
Sinds Hugo de Groot in 1621 ontsnapte in een boekenkist zijn Loevestein en boeken onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dat kader vinden er op zondag 23 augustus activiteiten plaats die zijn verbonden met het kinderboek.
De digitale publicatie ‘De Oranjezaal: catalogus en documentatie’ is vanaf nu te raadplegen. Koning Willem Alexander opende de website.
In 2016 is het 400 jaar geleden dat voor het eerst Kaap Hoorn werd gerond. Ter gelegenheid daarvan brengt het Westfries Museum in Hoorn een speciale tentoonstellingseditie van de populaire kennisquiz Twee voor Twaalf.
Maastricht is van 13 t/m 22 maart het toneel van de internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF. Dit jaar met 275 exposanten.
Het Rijksmuseum exposeert tijdelijk zo’n 100 werken die Rembrandt in de laatste periode van zijn leven maakte. En dat is uniek.
De bodemvondsten die AWN en amateurarcheologen hebben aangetroffen in Nieuwveen worden tentoongesteld in de plaatselijke Oudheidkamer.