Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.

IJsmummie Otzi heeft gezicht

 

Otzi, de ijsmummie die gevonden werd in Zuid-Tirol, heeft een nieuw gezicht gekregen door de Nederlandse tweelingbroers Alfons en Adrie Kennis. Dat de mummie, die uit de steentijd stamt, juist nu werd gereconstrueerd, is geen toeval: het is dit jaar twintig jaar geleden dat de mummie door bergbeklimmers Helmut en Erika Simon werd gevonden. Dit wordt gevierd met de tentoonstelling Otzi, die vanaf 1 maart te zien is in het Südtiroler Archäologiemuseum in het Italiaanse Bolzano.

 

De reconstructie is tot stand gekomen door middel van een 3D-model van de schedel en het skelet van de mummie, Ook hadden de broers beschikking over honderden röntgenfoto’s en CT-beelden. Daarnaast werd gekeken naar alle onderzoeken die al uitgevoerd zijn.

 

De Duitse bergbeklimmers vonden de mummie op 19 september 1991 op de grens van Oostenrijk en Italië. Wetenschappers beweerden dat het om een lijk ging van een man die voor 3150 voor Christus overleed. Hoewel het tot nu toe gissen was naar z'n uiterlijk, is hier met de reconstructie van de broers Kennis verandering in gekomen.