Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.

Frederik de Groot speelt Scrooge in Westfries Museum

 

Rond de kerstdagen kruipt acteur Frederik de Groot in de huid van de bekendste gierigaard aller tijden : Ebenezer Scrooge. De voorstelling wordt gespeeld op een unieke locatie ; de zeventiende-eeuwse schutterijzaal van het Westfries Museum. Het ideale uitje voor de Kerst.

 

‘Marley is dood !’ Dat zijn de beroemde eerste woorden uit ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Het verhaal over de vrek Ebenezer Scrooge, die rond de Kerst door drie geesten een spiegel voorgehouden krijgt en zijn ware zelf hervindt.

Acteur en regisseur Frederik de Groot bewerkte deze klassieke kerstvertelling tot een prachtige solo voorstelling. Met overtuiging zet hij de eenzelvige en inhalige Scrooge neer, daarbij ondersteund door het spel van fluitiste Saskia van der Hall.

De voorstelling Scrooge wordt gegeven in de fraaie en sfeervolle zeventiende-eeuwse schutterijzaal van het Westfries Museum, met z’n indrukwekkende haard. Het is een intieme voorstelling voor maximaal 50 personen. Na afloop is er voor alle gasten een warme drank in de tuinzaal van het museum.

 

Scrooge wordt gespeeld op 19, 21, 22, 23, 24 en 26 december. De voorstelling begint om 14.30 uur.

De kosten bedragen € 12,50 per persoon inclusief een warm drankje na afloop.

Reserveren op 0229- 280028 of info@wfm.nl.