Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.

Monumentenweekend Zeeuws Museum

Zaterdag 11 en zondag 12 september, gratis toegang

 

Kazematten, molens, kastelen en herenpanden, kortom alle panden die de tand des tijds hebben doorstaan worden landelijk zaterdag 11 en zondag 12 september opengesteld voor publiek tijdens het jaarlijks Open Monumentenweekend. Ook het Zeeuws Museum dat gehuisvest is in de 800 jaar oude Abdij is gratis toegankelijk voor publiek.

 

Naast het museum is het de kans dit deel van de Abdij eens van binnen te bekijken. Proef de sfeer, terwijl u over de originele abdijvloer loopt. Ruik het verleden in de wandtapijtenzaal en bekijk de skyline van Zeeland zoals die eruit zag in de 16-eeuw. Fantaseer de Norbertijnen, ridders en prinsen van Oranje aan het avondmaal bij de immens grote schouwen en vergeet ook niet om af en toe uw hoofd in uw nek te leggen en u te verwonderen over de versierde houten- en stenen plafonds.

 

Gratis rondleidingen en kinderworkshops

Tijdens het Open Monumentenweekend worden zaterdag rondleidingen gegeven om 13.00 en om 15.00 uur. Ook deze zijn gratis bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor opgeven bij de balie van het museum. Ook zondag is het museum gratis te bezichtigingen en kunnen kinderen om 13.00 uur meedoen aan de workshop Fossielen zoeken. Deelname voor deze workshop is 5,00 euro per persoon inclusief materiaalkosten.

 

Verder zijn de lopende tentoonstellingen Zwartvoet Indianen, avonturen van een Zeeuwse verzamelaar, De paden op, de lanen in, landschappen en stadsgezichten en MODEMETMONIQUE te bewonderen. In de vaste presentatie toont het museum fossielen, zilver, porselein, wandtapijten en schilderijen van wereldberoemde kunstenaars. Op zolder zijn De Wonderkamers te vinden. Schatkamers waarin je zelf op ontdekkingstocht kunt gaan naar uitheemse dieren, fossielen, mineralen, sieraden en andere voorwerpen die Zeeuwen van hun vaart mee naar huis namen.

 

Reserveren voor de kinderworkshop zondag is noodzakelijk via rondleidingen@zeeuwsmuseum.nl. Zie voor meer informatie www.zeeuwsmuseum.nl