Praat mee met Vind magazine en gebruik #vindmagazine
Welke onderwerpen zou u graag meer belicht willen zien in Vind magazine, geef hieronder uw voorkeur.

Authentieke doorvaarveiling in Museum BroekerVeiling

 

Op vrijdag 20 augustus vormt het prachtige afmijnlokaal van Museum BroekerVeiling het decor voor een authentiek stuk levende geschiedenis: de originele doorvaarveiling. Dit is een uniek evenement waarbij het publiek meemaakt hoe het er tot 1973 in de BroekerVeiling aan toe ging. Dan is weer even de spanning te voelen als de schuiten vol met groenten het veilinglokaal binnenvaren.

 

Geld verdienen

Bij deze veiling gaat het om echte handel, om geld verdienen. Met echte tuinders, koelbloedige handelaren en een strenge keurmeester. De wet van vraag en aanbod bepaalt de prijs en daarmee de sfeer. Woordenwisselingen zijn niet ongebruikelijk, het tempo is hoog, er is volop bedrijvigheid. Het is een dynamisch schouwspel waarin handel, humor en ernst elkaar afwisselen.

 

De doorvaarveiling begint om 14.00 uur.

 

Museum BroekerVeiling is de oudste doorvaargroenteveiling van de wereld. Het prachtige gebouw in combinatie met de unieke ligging maakt het één van de hoofdattracties van de regio. De entree bedraagt voor volwassenen € 8,50 en voor kinderen van 3 t/m 14 jaar € 4,50.