Van 10 december tot 3 maart 2019 presenteert Kunsthal Rotterdam in de tentoonstelling Dubbelganger een locatiegebonden installatie van de Nederlandse kunstenaar Willem Besselink (1980).

Van 10 december tot 3 maart 2019 presenteert Kunsthal Rotterdam in de tentoonstelling Dubbelganger een locatiegebonden installatie van de Nederlandse kunstenaar Willem Besselink (1980).
De tentoonstelling - onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma Kunsthal Light - weerspiegelt het gedachtenproces van de kunstenaar. Besselink laat zich voor deze installatie inspireren door Koolhaas' architectuur van de Kunsthal, in het bijzonder door de bouwstructuren en materialen van HAL 6. Details van het gebouw, zoals de hellingshoek van de vloer en de gedraaide dragers van de dakconstructie, vormen de uitgangspunten voor deze installatie, die de structuur van de ruimte ingrijpend transformeert en benadrukt. De bezoeker staat opeens tussen de architecturale structuren van het gebouw, waar men normaliter onbewust aan voorbij loopt. Besselink studeerde aan de Academie Minerva in Groningen, de Universität der Künste Berlijn en de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Hij is gefascineerd door diepgewortelde structuren in het alledaagse leven. Zichtbare en onzichtbare structuren, die zich elke keer als patronen herhalen. Met tekeningen, schilderijen, objecten en installaties onderzoekt hij deze patronen door ze te registreren en op een fysieke manier te visualiseren met specifieke aandacht voor innovatief materiaalgebruik. In een openbare Artist Talk op zaterdag 15 december om 15.00 uur gaat Besselink in gesprek met Federico Martelli van ontwerperscollectief Cookies over het grensgebied tussen architectuur, design en kunst. 

 

Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl