Met trots toont Galerie des Amis een gevarieerde selectie werken van Jaap Egmond (1913-1997), afkomstig uit de collectie van kunstverzamelaar Jan Verhoeven.

Met trots toont Galerie des Amis een gevarieerde selectie werken van Jaap Egmond (1913-1997), afkomstig uit de collectie van kunstverzamelaar Jan Verhoeven.
De aanloop naar de expositie, die tot 30 december loopt, was een ware ontdekkingstocht. Menig uur besteedde de galeriehouders in het statige pand aan de Hoogstraat in Woudrichem, waar Verhoeven een waar lustoord voor kunstliefhebbers bewoont. Telkens een verhoogde hartslag als een gouache uit de noppenfolie werd gehaald, telkens een kleine sprong van enthousiasme als een wit reliëf uit een kist werd getild. Zeker ook voldoening tijdens de inrichting van de galerieruimte. Elk werk is uniek, anders van kleur, anders van vorm, maar toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gouaches, rvs-werken en witte reliëfs passen volledig binnen het gedachtengoed van één kunstenaar. De systematiek, voortvloeiend uit een wiskundige onderbouwing, manifesteert zich niet alleen in het uitgevoerde werk, maar ook in levensstijl, muziekkeuze en persoonlijke voorkeuren van de kunstenaar. Een unieke expositie met werken die, hoewel twintig jaar in bezit van een verzamelaar, in principe rechtstreeks afkomstig zijn uit het atelier van een van de meest interessante kunstenaars van Nederland.

 

www.galeriedesamis.nl 

 

Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl