Om te voorkomen dat historische voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indiƫ verloren gaan, wordt op vrijdag 14 augustus bij 18 Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea de actie Niet weggooien georganiseerd.

Om te voorkomen dat historische voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indië verloren gaan, wordt op vrijdag 14 augustus bij 18 Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea de actie Niet weggooien georganiseerd.

Nog altijd duiken er bij het opruimen van een zolder, tijdens verhuizingen of bij de sloop van een woning bijzondere objecten uit die periodes op. Bezoekers kunnen die dag bij de deelnemende musea en instellingen eigen voorwerpen uit de oorlogstijd laten beoordelen door deskundigen en het eventueel schenken. Musea die meedoen aan Niet weggooien zijn onder meer het Joods Historisch Museum in Amsterdam, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het Airborne Museum 'Hartenstein' in Oosterbeek, Verzetsmuseum Amsterdam en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek.

info@vindmagazine.nl
+31 (0)229 82 02 14

Administratie: te bereiken
op maandag, woensdag
en donderdag.

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn