Spectaculaire archeologische topstukken uit vijf Oekraïense musea zijn nu te zien in het Allard Pierson Museum te Amsterdam. De Krim - Goud en geheimen van de Zwarte Zee toont de rijke historie van het schiereiland, dat sinds de 7de eeuw v. Chr. door de Grieken werd gekoloniseerd.

Spectaculaire archeologische topstukken uit vijf Oekraïense musea zijn nu te zien in het Allard Pierson Museum te Amsterdam. De Krim - Goud en geheimen van de Zwarte Zee toont de rijke historie van het schiereiland, dat sinds de 7de eeuw v. Chr. door de Grieken werd gekoloniseerd. Nog niet eerder leende Oekraïne zo veel archeologische vondsten van de Krim uit: van een gouden zwaardschede en dito pronkhelm tot talloze juwelen.

De Krim en Zwarte Zee zijn altijd al een belangrijk kruispunt tussen Europa en Azië geweest. Een fraai voorbeeld hiervan is het tentoongestelde Chinese lakkistje, dat in de Romeinse tijd via de Zijderoute op de Krim belandde. Goud en geheimen van de Zwarte Zee ontsluiert niet alleen een voor velen onbekende wereld, maar werpt ook een verrassend nieuw licht op de Hunnen, Scythen en andere ‘barbaarse’ nomadenvolken.

De expositie is te zien t/m 18 mei 2014.

Allard Pierson Museum

Oude Turfmarkt 127, Amsterdam

www.allardpiersonmuseum.nl

info@vindmagazine.nl
+31 (0)229 82 02 14

Administratie: te bereiken
op maandag, woensdag
en donderdag.

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn