Van Gogh Museum gaat verbouwen en is daardoor gesloten.
Het Van Gogh Museum in Amsterdam gaat eind 2012 verbouwen. Axel Rüger, directeur van het museum, maakte dit vrijdag 24 juni bekend. De conditie van het gebouw en de veiligheid van de bezoekers en kunst kunnen zo op lange termijn gegarandeerd worden.

De topstukken van Van Gogh blijven zichtbaar. Onder andere zo'n 75 schilderijen en een aantal werken op papier worden gepresenteerd in de Herenvleugel van de Hermitage Amsterdam.


"Ten behoeve van deze noodzakelijke verbouwing, in het kader van aangescherpte wettelijke eisen van de Rijksoverheid, is het Van Gogh Museum van oktober 2012 tot en met maart 2013 gesloten op het Museumplein. Zo'n 1,5 miljoen mensen bezoeken jaarlijks de collectie van ons museum. Deze bezoekers kunnen we niet teleurstellen. Dat sterkte ons in de overtuiging er alles aan te doen om de collectie toegankelijk te houden," aldus Axel Rüger.

 

Volgens Ernst Veen, directeur van de Hermitage, is het voor de hele museale sector van belang dat collecties zichtbaar blijven. "Dat wij daaraan meewerken is niet meer dan logisch."

 

2013 is een bijzonder jaar voor het Van Gogh Museum. Ten eerste bestaat het museum veertig jaar. Ten tweede is het 160 jaar geleden dat van Gogh geboren werd. "Dit vieren we met een omvangrijke tentoonstelling en publicatie over Van Goghs atelierpraktijk, waarin we ruim 10 jaar onderzoek naar 'Van Gogh aan het werk' presenteren.

 

info@vindmagazine.nl
+31 (0)229 82 02 14

Administratie: te bereiken
op maandag, woensdag
en donderdag.

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn