Na een verbouwing van twee jaar opent Museum Mesdag op 14 mei de deuren voor het publiek onder de naam De Mesdag Collectie
Na een verbouwing van twee jaar opent Museum Mesdag op 14 mei de deuren voor het publiek onder de naam De Mesdag Collectie. In het voormalige woonhuis en museum van zeeschilder Hendrik Willem Mesdag en Sientje Mesdag-Van Houten zal hun uitzonderlijke verzameling 19de- eeuwse kunst weer in het oorspronkelijke museum getoond worden.

 

Er is voor een nieuwe naam gekozen om meer nadruk te leggen op de verzameling van het echtpaar Mesdag. De collectie bevat meesterwerken van kunstenaars als Camille Corot, Charles-François Daubigny en Théodore Rousseau. Daarnaast bevat de collectie veel kunst van de Haagse School.

 

Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) was een vooraanstaand schilder die zich vanaf zijn 35e geheel wijdde aan de schilderkunst. Hij specialiseerde zich als zeeschilder. Zijn vrouw, Sientje Mesdag-Van Houten, maakte vooral landschappen en stillevens. Vanaf 1866 bouwden zij een uitzonderlijke collectie op van kunstenaars die zij bewonderden en kunst die hen bewoog.

 

info@vindmagazine.nl
+31 (0)229 82 02 14

Administratie: te bereiken
op maandag, woensdag
en donderdag.

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn