In Tussen Kunst & Kitsch is een schilderij van Joost van Geel ontdekt met een waarde van 250.000 euro

Schilderij Van Geel getaxeerd op 250.000 euro

 

In Tussen Kunst & Kitsch is een schilderij van Joost van Geel ontdekt met een waarde van 250.000 euro. Dat is dinsdagavond bekend gemaakt in de actualiteitenrubriek Een Vandaag. Het werk met de titel 'Het Kantwerkstertje' is daarmee de duurste vondst ooit in Tussen Kunst & Kitsch.

 

Het schilderij, waarvan het vermoeden bestond dat het werk van de 17de eeuwse meester Gabriël Metsu was, is volgens expert John Hoogsteder een werk van Joost van Geel, een leerling van Metsu. De eigenaresse bracht het schilderij van 31 bij 26 centimeter eerder al mee naar opnames voor het programma in Zwolle. Op dat moment kon Hoogsteder, expert oude meesters tot 1800 bij Tussen Kunst & Kitsch, geen oordeel vellen. Maandenlang deed hij uitvoerig onderzoek naar het werk. Bij de opnames in het Haagse museum Escher in het Paleis maakte de expert het resultaat van dat onderzoek aan de eigenaresse bekend.

 

De familie die het werk van Van Geel heeft ingebracht: "We hadden al een klein vermoeden dat dit een waardevol schilderij zou zijn. We zijn erg blij dat John Hoogsteder de tijd heeft genomen om het schilderij zorgvuldig te onderzoeken".

 

Expert John Hoogsteder: "Het is geweldig als je onweerlegbaar kunt bewijzen dat het de schilder Joost van Geel betreft. Door onderzoek te doen naar signatuurresten, voorstelling, schilderwijze en de herkomst van het schilderij die teruggaat tot 1780".

 

Het schilderij, met als titel 'Het kantwerkstertje', toont een kantklostertje in een interieur. Een dame van gegoede burgerij, gekleed in satijnen jurk en bontjas.

 

Tussen Kunst & Kitsch, woensdag 9 februari om 20.30 uur bij de AVRO op Nederland 1.

Administratie
+31 (0)229 74 50 55
te bereiken op maandag,
woensdag en donderdag.
email de administratie

Postadres:
Postbus 360
1620 AJ Hoorn

Bezoekadres:
Grote Oost 43
1621 BR Hoorn
+31 (0)229 82 02 14
info@vindmagazine.nl